EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS

Egészségbiztosítás

Mi az egészségbiztosítás?
Az egészségbiztosítás alatt a biztosító és biztosított között létrejövő szerződéses kapcsolatot értjük. Fontos kiemelnünk, hogy nem összekeverendő az egészségpénztárral, foglalkozás egészségüggyel és a menedzserszűrésekkel!

A magán-egészségügyi ellátásokra vonatkozó egészségbiztosítás két fajtáját különböztetjük meg:

1. Összegbiztosítás: az összeg alapú, fájdalomdíj jellegű biztosítás, melynek lényege, hogy az egészségügyi ellátások költségeinek megtérítését a biztosító a szerződésben meghatározott összegig vállalja. Azaz nem az adott egészségügyi ellátás(oka)t finanszírozza, hanem egyösszegű kifizetést nyújt a biztosított számára.

Egészségbiztosítás
Egészségbiztosítás

2. Szolgáltatás alapú egészségbiztosítás: a szolgáltatás alapú, azaz szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás lényege, hogy a biztosított egy havi általány díjért cserébe jellemzően az ország egész területén, pár napos várakozással vagy várakozási idő nélkül tud hozzájutni a magán-egészségügyi ellátásokhoz. Vagyis a szolgáltatásalapú biztosítás nem pénzt ad, ami vagy elég, vagy nem a betegség kezelésére, hanem teljes körűen foglalkozik velünk: segítséget nyújt a szükséges vizsgálatok gyors megszervezésében a számunkra megfelelő időpontra, biztosítja a minőségi ellátást, 24 órában orvosok közreműködésével válaszol egészségi állapotunkkal kapcsolatos kérdéseinkre, és a biztosítási csomagnak megfelelően finanszírozza magát az ellátást is.