nyaralás

A nyaralást többnyire jó előre megtervezzük, hiszen a munkahelyen már tavasszal kíváncsiak a kívánt dátumokra és a legjobb szálláshelyeket is elég hamar elkapkodják. De kinek mit jelent a szabadság? Valóban pihenést, vagy valami elvárható színvonal igazolását azzal, hogy milyen utazásra telik a pénztárcánkból.

A szabadság igazi lényege a pihenés, kikapcsolódás, amire a testnek és léleknek egyaránt szüksége van. Persze nem vagyunk egyformák, különböző módon tudunk ellazulni, valakinek elengedhetetlen a kikapcsolódáshoz egy teljesen más környezet, valaki alig várja, hogy a kertben árválkodó kényelmes függőágyban átadja magát a természet ölelésének.

Az egészségünk szempontjából az a fontos, hogy a nyaralás tervezésénél figyelembe vegyük a valódi igényeinket és ne hajszoljuk magunkat olyan programokba, ami nemhogy pihentet, hanem rengeteg stresszel, anyagi kihívással és fárasztó környezetváltozással jár. Ehhez is, mint minden belső folyamatunk megértéséhez arra van szükségünk, hogy higgadtan és nyugodtan, a külső befolyásoló ingereket elengedve befelé figyeljünk és felszínre engedjük igazi önmagunkat.

Nyaralni legtöbbször nem egyedül megyünk, ezért arra is szükség lesz, hogy az igényeket összehangoljuk és úgy tervezzük meg a pihenést, kikapcsolódást, élményt jelentő közös szabadságot, hogy abból mindenki feltöltődve térhessen vissza a dolgos hétköznapokba. Lehet, hogy a közösségi médiában elmarad az idei nyaralós posztunk, mert nem hozzuk a mutogatható szintet, de a lelkünknek, egészségünknek hatalmas támogatást adunk a szabadság után ránk nehezedő kihívásokkal való megküzdéshez.

Pihentető nyarat kíván a Biztosítsd az Egészséged Egyesület. Csatlakozz hozzánk és az egészségedért még többet tehetsz!

Tudj meg többet rólunk!