Hogyan kapcsolódhat a szerelmesek ünnepéhez az egészség? Szeretni és szeretve lenni, ez a jóllét egyik alapja. Jóllét? Igen, két l betűvel, azt jelenti: jól lenni.

Társas lények vagyunk, ösztönös szükségletünk, hogy tartozzunk valakihez, fontosak legyünk valakinek. A férfiak vigyázhassanak a hozzájuk hűséges nőre, a nők pedig gondoskodhassanak férfi társukról, akiben megbízhatnak és akire támaszkodhatnak.

Érdemes átgondolni a szerelmesek napján aktuális párkapcsolatunk jellemzőit, hogy abból a legjobbat hozhassuk ki az előttünk álló időszakban is.

Tippek a párkapcsolatok sikeréhez:

  • A jó kommunikáció az egészséges párkapcsolat nélkülözhetetlen eleme. Mindig beszéljetek őszintén vágyaitokról, elvárásaitokról.
  • Kölcsönösen tiszteljétek egymást! Hallgassátok meg egymást és próbáljátok megérteni egymás nézőpontját. Hagyjátok meg egymásnak a privát szférát.
  • Tisztázzátok, hogy a különböző kérdésekben hol vannak a határok és tartsátok meg őket még akkor is, ha nem tartjátok indokoltnak őket. Egymást irányítani csak akkor jó, ha ezt valamelyik fél igényli.
  • Légy a társad támogató partnere, aki kiáll érte, akire számíthat, akinek azonnal segítesz bármikor, bármilyen helyzetben. Fontos, hogy kölcsönösen érezzétek, hogy a legjobbat akarjátok egymás számára még akkor is, ha azért időnként áldozatot kell hozni.
  • A kölcsönös bizalom a kapcsolat alapköve. Dolgozni kell érte, nem ingyen jár. A kitartó szeretet, hűség, támogatás, tisztelet és őszinteség eredménye. Ha viszont kialakult, akkor nagyon meg kell becsülni, mert olyan kincs, amivel visszaélni sohasem szabad.

Amikor egy kapcsolat árt az egészségnek

Mindig megérezzük, ha nem vagyunk jó helyen, csak kiszállni egy kapcsolatból nem mindig egyszerű. Amikor beékelődik két ember közé a hatalom, a taktikázás, az erőszak, az átverés, a megcsalás, a bántalmazás, azt figyelmeztető jel, ezért lépéseket kell tenni a megoldás felé.

A Biztosítsd az Egészséged Egyesület támogatja tagjait a tudatos egészségmegőrzésben, tanácsokat, tippeket ad a helyes életmód kialakításához.

Tudj meg többet rólunk!