légzőgyakorlatok

A légzőizmok otthoni erősítése főként a túlsúlyos, cukorbeteg, krónikus szív- és tüdőbetegséggel küzdő embertársainknak most rendkívül fontos. A Covid-19 fertőzés szövődményei a tüdőt érintik elsődlegesen, aminek életet veszélyeztető következményei lehetnek. A Semmelweis Egyetem oktatóvideót készített a légzőizmok otthoni erősítéséről, amit természetesen nem csak a veszélyeztetett csoportoknak ajánlanak.

Aki már átesett tüdőt érintő megbetegedésen, tüdőgyulladáson, legyengült lehet és a légzés hatékonysága is rosszabb értéket mutathat esetükben. De nem csak a betegség ronthatja az optimális légzési hatékonyságot. El sem hinnénk, hogy már egy mozgásszegényebb hét után is rosszabb légzőizom működést produkálhatunk.

Természetesen a rendszeres testmozgás és a légzőizmokat megmozgató gyakorlatok nagy segítségünkre lehetnek, ha javítani szeretnénk légzőizmaink állapotán. A Biztosítsd az Egészséged Egyesület egyik fő célja tagjainak egészségvédelme, éppen ezért ajánljuk mi is a Semmelweis Egyetem légzőizomzatot erősítő oktató videóját.

Tüdőgyulladásos megbetegedés esetén a jól működő légzőizmok mély ki és belégzést, erőteljes köhögést tesznek lehetővé. A köhögés megtisztítja tüdőnket, így gyulladás esetén megvédhet minket a súlyos lefolyástól, gépi lélegeztetéstől, akár a haláltól is. A légzőizmok gyors, erőteljes összehúzódása biztosítja a magasabb nyomást a tüdőben, hogy kirobbanhasson onnan a levegő és magával sodorhassa a kórokozók tömegeit és a gyulladásos váladékot.

Ehhez az erőteljes köhögéshez kellenek edzett légzőizmok, amit már 3 hét alatt elérhetünk.

Ezt tehetjük a cél elérése érdekében:

  • Napi 30 perc séta, ami kellemesen megszuszogtat
  • Légzőizom erősítő gyakorlatok a lakáson belül naponta legalább háromszor
  • Tartásjavító gyakorlatok a tüdő szabadabb működéséért

A videóban meg is tanítják ezeket a gyakorlatokat, érdemes idősebb szeretteinknek is megmutatni, megtanítani.

A napi testmozgáshoz további videókat találsz weboldalunkon is és ellenállóképességed erősítéséhez hozzájáruló egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeinket is szívből ajánljuk.

A Biztosítsd az Egészséged Egyesület támogatja tagjait a tudatos egészségmegőrzésben, tanácsokat, tippeket ad a helyes életmód kialakításához.

Tudj meg többet rólunk!