életmód váltás

Feledésbe merültek a januári fogadalmaid? Nehezen megy a mozgás? Nem működik a diéta? Ne aggódj, a hiba nem a terveidben, csupán a kivitelezésben lehet.

Valóban lehangoló azzal szembesülni, hogy amit az újévi koccintásnál oly elszántan elhatároztál, azt nem tudod betartani. Pedig annyira szeretnél egészségesebb, szebb külsőt, a kezdeti lelkesedés mégis rendre kudarcba fullad. De vajon miért? Mit tehetnél másképp, hogy terveidet siker koronázza?

Életmódváltás mesterfokon

Biztos sokat hallottad már az életmód váltás fogalmát, de azt lehet, hogy nem sejtetted, hogy ez az, ami segíthet. Hiszen itt nem egyszerű diéta és edzés áll a háttérben, hanem sokkal inkább egy komoly program, ami betartható, szerethető szokásokat eredményez.

Először is, egyszerre több területre kell figyelned és  mindben legalább egy keveset előrelépned. Többet kell pihenned, mozognod, fontos lenne tudatosabban étkezned és kezelned, vagy kerülnöd a stresszt.

Az életmód váltás egyéni kérdés, személyre szóló terveket igényel. Egy életmód elemzéssel kezdődik, amiben kiderül, hogy melyek azok a dolgok, amelyeken hosszú távon változtatnod kell.

Életmódváltás tippek

  • Haladj kis lépésekkel a cél felé. Ne akarj hirtelen gyökeresen változtatni, hiszen akkor nem csoda, ha előbb vagy utóbb feladod. Például előbb próbálj csak egy kicsit kevesebbet enni és valamivel többet mozogni. Aztán szépen sorban elhagyhatod az egészségednek nem éppen hasznos ételeket és kipróbálhatsz néhány mozgásformát, hátha kedvet kapsz valamelyikhez.
  • Jó hírünk van, ha fogyni akarsz, nem kell kihagynod étkezéseket. Bátran ehetsz ötször egy nap, csak nagyobb figyelemmel kell összeállítanod az étrendedet.
  • Ne legyenek szigorú elvárásaid magaddal szemben. Ne keseredj el, ha a mérleg mutatója megmakacsolja magát. Tudatosítsd magadban, hogy minden lépéssel közelebb érsz a célodhoz és jutalmazd meg magad, ha éppen újabb eredményt könyvelhetsz el. És nem utolsó sorban: ne felejtsd el, hogy a kitartás egy hosszabb, egészségesebb élethez vezethet.
  • Csatlakozz életmódprogramokat szervező csoportokhoz, akár a Biztosítsd az Egészséged Egyesülethez, így az elbizonytalanodás, elgyengülés alkalmával gyors és hatékony segítséget kaphatsz.

Tudj meg többet rólunk!