Az enyhítés mindig könnyebb, mint a korlátozás, de a fokozatosságot a napirend, életmód megváltozásában, ha egy mód van rá, az egészségünk érdekében érdemes betartani.

A gyerekek még otthon maradnak, az eddig home office-ban dolgozó szülőket viszont a legtöbb helyen várja vissza a munkahely. Újabb logisztikát igényel a felügyelet, a gyerekek ellátása, jól kell megszervezni mindent. És ez még mindig nem a korábbi, hanem megint egy új helyzet. Bevethetők már a nagyszülők? Találunk gyermekfelügyelőt? Maradt még szabadságunk? Mi tévők legyünk?

Végül fáradtságos, vagy szerencsés esetben gyors egyeztetés után kitaláljuk a megoldást, amire megint nagyon rövid időnk marad. És ez bizony stresszel jár.

A család szokásrendje újra megváltozik, ami a szervezettől alkalmazkodást kíván. Tudnunk kell, hogy a lelki terhek, a stressz, az alig megszokott napi ritmusból való kizökkenés nagyban leterheli az immunrendszert, és amíg be nem járatjuk az új menetrendet jobban kell vigyáznunk egészségünkre.

A lelki terhek, stressz jelei különféle testi tüneteket okozhatnak, amik gyakran hasonlítanak egy-egy betegség tüneteire és ez ijesztő lehet. Ilyenkor a megnyugtató orvosi tanács tehermentesítheti az aggodalmaskodó lelket. Egyesületünk tagjai számára elérhető 24 órás orvosi call center szolgáltatás, életmódbeli tanács nagy segítséget jelenthet. A rendelkezésre álló magánorvosi ellátással kikerülhetjük a várólistákat és a túlterhelt állami egészségügyi rendeléseket.

Tudj meg többet rólunk!