Egyelőre még várat magára a nyár, ezen a hétvégén még kevesen kirándulnak. A hosszú hétvége mindig több pihenést, kikapcsolódást ad, amit a családtagokkal vidáman is eltölthetünk.

Egyesületünk számára fontos a lelki egészség támogatása is, hoztunk néhány népszerű eszköz nélküli játékot, amivel feltöltődhet a család, hátha valaki még nem ismeri őket:

Történet szövő

A családtagok mindegyike kimond egy szót, ezt kell beépíteni egy történetbe, amit vagy egyedül mond el valaki, vagy láncszerűen mentek körbe. Lehet különféle kereteket előre meghatározni, például hihetőnek kell lennie, vagy csodás dolgok jelenjenek meg, szereplőket is lehet előre kitalálni. A játék időkerete nagyon rugalmas, igazán jó móka kerekedhet belőle.

Fekete-fehér-igen-nem

Kérdéseket tesztek fel egymásnak és válaszoltok rájuk. Aki kimondja a fekete, fehér, igen, nem szavak egyikét, veszít. Időre is játszhatjátok, ki meddig bírja. A válaszokkal sokat várni nem ér, meghatározhatjátok ennek idejét is.

Szólánc

Egymás után mondtok ki szavakat úgy, hogy a kimondott szó utolsó betűjével kell kezdődnie a következőnek. A nagyobbaknál a helyesírás szerint is szigoríthattok, a kisebbeknél a kiejtésre hagyatkozzatok. Lehet témaköröket is meghatározni, ezt érdemes a játékosok érdeklődési köréből venni.

Barkochba

A családtagok egyike gondol valamire, a többi pedig megpróbálja kitalálni pontosan azt a szót. Érdemes megtanítani a gyerekeket arra, hogyan kell a nagyobbtól a kisebb felé haladni, szűkíteni a kört a tulajdonságok alapján, míg végül könnyen kitalálható az adott dolog.

Jó játékot kívánunk!

Tudj meg többet rólunk!