Az utóbbi hónapban a legtöbben mellőzték az edzőtermek, csoportos fitness órák felkeresését, sőt most a munkába járással való többletmozgás is sokaknál elmarad. A megszokott aktív életmód rövid szüneteltetése még nem okoz problémákat, viszont a felszabaduló időkeretet felhasználhatjuk új, hatékonyabb otthoni mozgásformák kipróbálására. Ha megtetszik az otthoni edzésforma, egy jó szokás is kialakulhat belőle.

Az otthoni edzés haszna:

 • jobb közérzet
 • a teljesítőképesség növekedése
 • agyműködés, memória, figyelemkoncentráció erősödése
 • a sok üléstől merevebb ízületek fellazulnak
 • a világ szebbnek látszik, a hangulatod javul

Miért nehezebb az otthoni edzésnek nekiállni?

Sokan számolnak be arról, hogy a betervezett otthoni edzés gyakrabban marad el, mint a beütemezett, órához igazított edzőtermi és ennek gyakran az otthoni edzés előkészületeinek nehézsége az oka. Viszont ezek könnyen kiküszöbölhetőek:

 • Felszerelés hiánya
  Ez nem lehet akadály, hiszen változatos eszköz nélküli otthoni edzések közül válogathatunk, amihez gyakran csupán egy laticel, vagy még az sem kell.
 • Helyhiány
  Bizonyos gyakorlattípusok, eszközök, gépek valóban nagy helyigényűek és a TV szükségessége a nappali átrendezését kívánhatja. Viszont több olyan edzés is létezik, ami az interneten ingyenesen, akár egy mobiltelefonról könnyedén elérhető és bárhol, akár egy kisebb szoba közepén is simán elvégezhető.
 • Forráshiány
  Az online edzésekből manapság túlkínálat van és többet is meg kell nézni ahhoz, hogy kiválaszd a neked megfelelőt. Érdemes olyan edzésgyűjteményeket kínáló, az edzésfajtákat jól értelmezhetően csoportosító oldalt megismerni, amiben könnyen eligazodunk és rutinosan, pár gombnyomással előhívjuk az előre kiválasztott gyakorlatsort.
 • Időhiány
  Valljuk be őszintén, hogy egy 10-15 perces edzés elhagyását nem az időhiány indokolja, főleg akkor, ha egész nap otthon vagyunk. Ez azért sem lehet indok, mert az edzés hatására aktívabbak leszünk és megnő a teljesítményünk, gyorsabban elvégezzük a feladatokat, így visszanyerjük az edzésre fordított időt, bónuszként viszont az egészségünk, edzettségünk, elégedettségünk is megnő.

Egyesületünk támogatja tagjait az egészséges életmód kialakításában, felkutatjuk az egészség-megőrzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket.

Tudj meg többet rólunk!